Clasa pregătitoare în anul școlar 2013-2014

Planul de școlarizare pentru clasa pregătitoare în anul şcolar 2013-2014:

Denumirea structurii /locației

Limba de predare (română / maghiară)

Nr. clase pregătitoare

Circumscripția de înscriere

Numele învățătorului

Observații

Scoala Primară Belső

Maghiară

1

Zetea

György Magdolna

în Alszeg

Scoala Primară Tófalva

 

Maghiară

 

1

 

Zetea

 

------------

 

Scolala Gimnazială Jókai Mór

 

Maghiară

 

0.5

Sub Cetate - Șicasău

 

Sánduly Angella

 

simultan

Scoala Primară Székely János

 

Maghiară

 

0.5

 

Izvoare

 

Nagy Lenke

 

simultan

 

Comuna noastră – Zetea – e o comunitate secuiască, care se află la poalele apusene ale Munților Harghitei, la întâlnirea masivului muntos cu râul Târnava Mare.

Numărul locuitorilor comunei e aproximativ 6000, dintre care în jur de 850 de preșcolari și elevi din ciclul primar, gimnazial și liceal sunt înscriși și înregistrați la unitatea noastră. Numărul corpului profesoral, împreună cu personalul didactic auxiliar și nedidactic este peste 80 de persoane.

Oferta educațională a instituției cuprinde toate nivelurile: începând cu învătământul preșcolar și terminându-se cu cel liceal.

Structurile Liceului Teoretic Dr. P. Boros Fortunat sunt amplasate în mai multe locuri – Centrul, Alszeg, strada Belso, Tofălău, Tofălău Superior, Hegy, Sub Cetate, Izvoare, Șicasău. În anul școlar 2012-2013 am avut clase pregătitoare în cinci structuri la: Alszeg, Tofălău, Sub Cetate, Izvoare și Șicasău. Pentru anul școlar 2013-2014 avem planificate patru clase pregătitoare la: Alszeg, Tofălău, Sub Cetate și Izvoare.

Analizând activitățile din etapa precedentă – pe baza informațiilor primite de la elevi, profesori și părinți – putem constata că această clasă nou-intodusă în sistemul de învățământ românesc a obținut până în prezent rezultate remarcabile.

Programul ”Școală după școală” în momentul de față nu cuprinde tot efectivul de elevi – dar totuși funcționează la unitatea noastră în perioada 2011-2013 finanțat din fonduri europene – beneficiarii acestui program sunt 31 de elevi de ciclul primar din comunitatea rromă.

Avem speranța ca în anii scolari următori – în privința funcționării claselor pregătitoare – unitatea noastră va îndeplini toate criteriile trasate de Ministerul Educației Naționale.

Sala clasei pregătitoare la Școala Primară Tofalva Clasa pregătitoare din Alszeg