Valentin nap
Dr. P. Boros Fortunát Elméleti Középiskola | jún. 16, 2023 |Diáktanács

Iskolánkban már hagyománya van a Valentin napi ünneplésnek. Ez alkalomból a napot a szívpár kereséssel kezdjük, kicsik és nagyok egyaránt kutatják kedveseiket. Az első tíz legszerencsésebb pár nyereménye egy – egy csokoládé.

Ezt követően minden szünetben közös zenehallgatás és a piros ruhában érkező diákok jutalmazása zajlik. Lehetőség nyílik mindenki számára, hogy villámpostát vagy akár ajándékot küldjön névtelenül a számára legkedvesebb diáktársának. Minden évben pozitív emlékként marad meg ez a nap.

Udvarfelújítás kezdete
Dr. P. Boros Fortunát Elméleti Középiskola | jún. 16, 2023 |Diáktanács

Iskolánk udvarán található kinti wc még szüleink idejéből származik. Ütött, kopott állapotát már nem szerettük volna többé látni. Úgy döntöttünk, hogy teszünk a dolog érdekében! Az őszi vakáció ideje alatt sikerült eltávolítanunk róla a festéket és a sérült vakolatot. Utána jött a javítás, az újravakolás, majd a fehér színűre festés.

A hiányzó ablakszemet pótoltuk, a régi ajtókat lefestettük. A szünidőt követő oktatási hét csütörtökén és péntekén két csapatra oszolva festettünk különböző mintákat a már megszépült, egységes falra.

Végül büszkén néztük vissza azokat a fényképeket, amelyeket a felújítás előtt készítettünk. Köszönjük a támogatást az igazgatóság részéről és a rengeteg segítséget a karbantartóktól,mert nélkülük ez nem jöhetett volna létre! Reméljük sokatok tetszését elnyerte. Bízunk benne, hogy munkánk értékelve és megbecsülve lesz.

Retro 90’s party
Dr. P. Boros Fortunát Elméleti Középiskola | jún. 16, 2023 |Diáktanács

A diáktanács szervezésében 2022.11.24.-én egy retro, 90-es évek stílusú bulin vehettek részt a környéken tanuló diákok. Célunk az volt, a korona vírus okozta megvonásokat végre pótoljuk. Rendezvényünknek helyet a Zetelaki Közbírtokosság adott, anyagi alapot a község vállalkozói biztosítottak, a jó hangulatot pedig élő zenész garantálta. A dress code a 90-es évek stílusa ihlette ruházat volt. Lehetőség szerint ételt, italt és tombolát vásárolhattak a résztvevők. Meglepetésként pedig a szervezők, a tanárok és a zeteváraljai diákok egy – egy betanult koreográfiával koronázták meg az estét.

Őszi vásár
Dr. P. Boros Fortunát Elméleti Középiskola | jún. 16, 2023 |Diáktanács

Iskolánk XI. turisztika és erdészet szakos osztálya 2022.09.30.-án Őszi vásárt szervezett a központi iskolában tanuló diákok számára. Az első alkalommal megtartott rendezvényt iskolásaink személyes rajzai és őszi terményekből készült dekorációi tették színesebbé. A szervező osztály a tanórák közti szünetekben jellegzetes őszi süteményeket, szendvicseket és teát kínált eladásra. Az iskolaudvart is sikerült alkalomhoz illően dekorálniuk.

Diáktanács


Az évek során lendületük és kitartásuk nem apadt. Fő céljuk az volt, hogy felpezsdítsék a zetelaki diákéletet és színt vigyenek a mindennapokba. Programjaik és különböző vetélkedőik népszerűnek bizonyultak.


Ezt a példát szem előtt tartva próbáljuk jelenleg is együttes erővel jobbá tenni az iskola falai közt eltöltött napokat. A vezetőség és a tanárok támogatását élvezve különböző rendezényeket szervezünk és sosem feledjük el, hogy együtt bármire képesek vagyunk.